Placinta cu ghebe

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2012 | 8225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 1 lingura untura
  • 1/2 pachetel drojdie
  • apa calduta
  • 1 varf lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 800 g ciuperci sau ghebe
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe mari
  • 4 oua
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ghebe:

Aluat:

Cernem faina in vasul in care framantam aluatul.

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, sarea si putina apa.

Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care adaugam untura, restul de faina si framantam adaugand apa calduta putin cate putin, pana obtinem un aluat nelipicios.

Lasam aluatul la crescut la loc cald pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Taiem ceapa si ardei marunt.

Punem ulei la incins intr-o tigaie, apoi adaugam ceapa si ardeii.

Lasam sa se caleasca, si intre timp punem ghebele la scurs intr-o strecuratoare, apoi le maruntim usor cu blenderul, sau le tocam marunt.

Adaugam ghebele peste ardei si ceapa, si le mai lasam sa se caleasca impreuna 10 minute.

Saram dupa gust apoi lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit umplutura, adaugam ouale batute si omogenizam.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il impartim in doua bucati.

Intindem fiecare bucata intr-o foaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem prima foaie in tava, punem apoi umplutura si la final ultima foaie.

Intepam foaia de deasupra cu o furculita, apoi punem oua batut cu smantana si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.

Se serveste fie calda fie rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ciuperci